Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Rodiče, nejste na to sami je mottem letošní sbírky na pomoc dětem s výchovnými a školními potížemi vyhlašované olomouckým P-centrem

Autor: Redakce UNO. Středa 15. dubna 2020.

Read moreOhrožené děti a jejich rodiny se v této době dostávají do obtížných a stále se proměňujících situací, jsou na ně kladeny nároky, které jsou těžko schopni sami zvládat. S podporou pracovníků Rodinného centra U Mloka, se kterými mají navázaný vztah důvěry, to však dokáží. „Okamžitě po vyhlášení nouzového stavu jsme v Rodinném centru U Mloka zavedli krizový scénář k zajištění jiné formy podpory pro naše klienty, která zároveň zajistí bezpečí našich pracovníků. Jsem hrdá na náš tým, který i přes nemožnost osobních kontaktů s klienty pokračuje dál. Bezpečně po telefonu nebo Skype. Protože, jestli můžeme označit jednu ze skupin, na které dopadají důsledky opatření nejvíc, jsou to právě rodiny, o něž se tato služba stará, a my nebudeme jen tak sedět a koukat, když máme možnost tu být pro ně. Naše heslo bylo vždy ‚Rodiče, nejste na to sami‘ a to stále trvá,“ vzkazuje ředitelka organizace Dagmar Krutilová.

A jak konkrétně vypadá pomoc rodinám v době epidemie?

celý článek

 

V krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také?

Autor: Administrator. Úterý 25. září 2018.

rejchartickáV sobotu 29. září se bude v Rejcharticích konat tradiční rejchartická Svatomichalská pouť. Hlavní program bude zahájen ve 12:00 hodin slavnostní mší svatou v kostele sv. Michaela, kde vystoupí pěvkyně Eva Benešová s ukázkou z jejího sólového projektu The best of Opera Melodies. Program pokračuje vystoupením skupiny Holátka, šermířů, tanečního spolku Galaxie X a kouzelníka Mavericka. Od 17:00 hodin zahraje v kulturním domě kapela Pohoda a následně Kaťáci. Po celé odpoledne budou na rejchartickém rynku stánky s řemeslnými výrobky, balónková show a další atrakce pro děti. Organizaci akce zajistila Obec Rejchartice, Římskokatolická farnost Šumperk a Obnova kulturní dědictví Údolí Desné z.s.

 

XI. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak - přebor mladých hasičů čeká na svého vítěze

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 13. září 2017.

Olomoucký drak 2015Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Okresní sdružení hasičů Olomouc Vás srdečně zve na XI. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak - přebor jednotlivců  (mladých hasičů v kategoriích starší, mladší a přípravka) v disciplíně běh na 60 m s překážkami. Soutěž se koná v neděli  17. září 2017 v Olomouci na stadionu TJ Lokomotiva. Prezence od 7:30 do 8:30, soutěžící předloží platný průkaz člena SH ČMS (bez platného průkazu nebude umožněn závodníkovi start). Trénink bude umožněn od  8:00 do 8:30 hodin, slavnostní nástup v 8:30. Startovné ve výši 30,- Kč na jednoho závodníka bude hrazeno na místě při prezenci. Soutěží se v kategoriích: jednotlivci – chlapci mladší, starší (podle hry Plamen) jednotlivci – dívky mladší, starší (podle hry Plamen) jednotlivci – přípravka do 6 let (v den závodu nesmí mít 6 let). Webová registrace závodníků ZDE. Registrace bude uzavřena v pátek 15. září ve 12:00 hodin. Další podrobnosti naleznete ZDE.

   

První jarní ornitologická exkurze se uskuteční v Tovačově

Autor: Administrator. Pátek 18. března 2016.

Read moreV sobotu 19. března pořádá Moravský ornitologický spolek první jarní ornitologickou exkurzi pro veřejnost. Milovníci ptactva se sejdou v Tovačově u sádek Hradeckého rybníka v 8 hodin. Pro účastníky exkurze mají ornitologové připraveny tiskoviny o ochraně ptactva a placky s logem MOS. Zájemci o pozorování ptactva se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka. Exkurze se zastaví i na Křenovském rybníce a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Mimo obvyklých druhů se dá předpokládat přítomnost tažných druhů, které se již vracejí na svá severská hnízdiště. K vidění budou i první skřivani, špačci, čejky chocholaté a konipasi bílí.

celý článek

 

Známe únorový program Rodinného centra Heřmánek

Autor: Redakce UNO. Středa 20. ledna 2016.

hermanekRodinné centrum Heřmánek z Olomouce-Holice odtajnilo nabídku svých únorových programů. Pravidelnou nabídkou tohoto měsíce bude motivační kurz pro ženy před nástupem zpět do práce. Jeho cílem je mimo jiné pomoci ženám uvědomit si, jakým darem a obohacením je mateřství, kolik se díky němu naučily, co překonaly, zvládly. Že je to skutečnost, které jsme si vědomy a nenecháme ji zapadnout mezi všemi povinnostmi a starostmi všedního dne. Probíhat bude i středeční kurz angličtiny pro pokročilé a připraveny jsou také zajímavé semináře s rodinnou tématikou.

Podrobný program pro aktivní rodiče a jejich děti na únor najdete na stránkách rodinného centra

   

Strana 5 z 83