Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální služby dostanou peníze na mimořádné odměny pro zaměstnance. Pro každého až 50 tisíc korun

Autor: Administrator. Úterý 09. března 2021.

MPSV-logoZaměstnanci v sociálních službách, včetně zdravotnického personálu, si mohou sáhnout na mimořádné odměny. „V období, kdy musejí čelit obrovskému tlaku, si to rozhodně zaslouží,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), jejíž návrh na dofinancování sociálních služeb v souvislosti s epidemií COVID-19 v pondělí 8. března schválila vláda.

Zařízení dostanou, kromě financí určených na odměny, i peníze na pokrytí zvýšených nákladů v souvislosti s epidemií. V mimořádném dotačním titulu je vyčleněno zhruba 6,4 mld. Kč. Více...

 

10 typů e-mailingových kampaní, které by měla posílat každá neziskovka

Autor: Administrator. Pondělí 15. února 2021.

ongKaždá nezisková organizace potřebuje komunikovat se svými podporovateli a dárci jednoduše, efektivně a levně. Jedním z nejúčinnějších kanálů pro komunikaci a budování vztahů je e-mailing, díky kterému můžete dát svým příjemcům vědět o nových projektech, aktuálních možnostech darování nebo je můžete pozvat na vámi organizované události. Pojďme se společně podívat na ty nejúčinnější kampaně, které se hodí právě pro neziskový sektor. Celý článek na webu Techsoup.cz...

   

Vy a technologie: Vyplňte průzkum a podpořte rozvoj IT v nezisku

Autor: Redakce UNO. Pondělí 15. února 2021.

Neziskovky4.0 Microsoft2018AnnaSolcova.130-1024x684 1Rádi byste si do organizace pořídili nové technologické nástroje nebo více rozvinuli své digitální kompetence? Vyplňte tento dotazník, kterým Sdružení Via, z. ú., společně s Nadací OSF zjišťuje, co neziskovky v rámci IT potřebují. Máte tak jedinečnou možnost ujasnit si, ve kterých oblastech potřebujete svou organizaci posílit, a navíc můžete následně požádat o grant od Nadace OSF.

Víme, že se situace v oblasti IT vybavení a znalostí v neziskovém sektoru posunula, nicméně stále zde vidíme prostor pro zlepšení. Výsledky dotazníku nám pomohou vytvořit nové grantové příležitosti, kurzy, webináře a další programy na podporu českého neziskového prostředí.

Dotazník je určen pro všechny IT pracovníky, ředitele nebo provozní manažery neziskových organizací. Prosíme, aby jej za organizaci vyplnila vždy jen jedna osoba. Všechny otázky se vztahují k tomu, jak ve vaší organizaci využíváte IT. Jeho vyplnění by vám nemělo zabrat více jak 30 minut času. Prosíme o jeho vyplnění v období od 1. do 28. února 2021. Anonymizované výsledky dotazníku budou také zveřejněny na webech TechSoup a Nadace OSF, aby s výsledky dotazníku mohly pracovat i další organizace.

   

Finanční kalkulačka hodnotí kondici neziskovek

Autor: Redakce UNO. Neděle 07. února 2021.

kalkulackaChcete vědět, v jaké finanční kondici se vaše organizace opravdu nachází? Zjistit, jaké negativní skutečnosti mohou ohrožovat vaše ekonomické fungování, a dozvědět se, jak tyto ohrožující faktory odstranit? Centrem pro výzkum neziskového sektoru Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity vytvořilo Finanční kalkulačku pro nestátní neziskové organizace.

Kalkulačka funguje na principu tzv. ratingů, které vychází z hodnocení různých zejména finančních ukazatelů Vaší organizace. Výsledné ratingy jsou pak stanovovány na škále známek A (nejlepší) až F (nejhorší), hodnocení samozřejmě závisí i na tom, zda je vaše organizace veřejně, nebo vzájemně prospěšná.

Podrobnosti se dozvíte a kalkulačku najdete na tomto odkazu.

   

Zapojte se do průzkumu o dopadech covidu na neziskový sektor

Autor: Administrator. Úterý 19. ledna 2021.

Read moreNadace OSF zve zástupce neziskovek k vyplnění krátkého dotazníku, kterým chce zmapovat celoroční dopady pandemie COVID na neziskový sektor a zjistit jeho komplexní potřeby. Navazuje tím na svůj jarní průzkum, kterého se mnoho z vás zúčastnilo (výsledky najdete zde). Cílem je získat aktuální data a zjistit, jak se situace neziskových organizací od začátku minulého roku posunula. 

Zde najdete odkaz na dotazník. Prosíme o jeho vyplnění do 26. ledna 2021 včetně. Uvítáme, když dotazník nasdílíte dalším spřáteleným organizacím.

celý článek

   

Strana 2 z 84