Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Granty v rámci programu švýcarsko-české spolupráce

Autor: Administrator. Pátek 08. října 2010.

Cílem Programu švýcarsko-české spolupráce je podpořit snížení hospodářských a sociálních rozdílů v rámci rozšířené Evropské unie. Celková alokace programu je 109,78 mil. švýcarských franků.

Na přímou podporu sub-projektů neziskových organizací je v rámci Blokového grantu pro období 2010-2014 vyčleněno 4,57 miliónů švýcarských franků z celkové alokace 5 milionů CHF.

V rámci Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace mohou být sub-projekty ve dvou prioritních oblastech, sociálních službách a životním prostředí, realizované výhradně na území Moravskoslezského, Olomouckého nebo Zlínského kraje.

Zaměření první výzvy bylo připraveno na základě analýzy potřeb neziskových organizací ze září 2009, a zohledňuje také nepříznivé dopady ekonomické krize na neziskový sektor.

Více informací ZDE .

 

Kalendář Českomoravské jednoty neslyšících

Autor: Mgr. Panský Ota . Pátek 08. října 2010.

Dovolujeme si Vám nabídnout první stolní kalendář o problematice sluchového postižení na rok 2011, vydaný Českomoravskou jednotou neslyšících v nákladu 500 kusů. OUN Olomouc si objednala pro volnou distribuci celkem 75 kusů kalendářů.

Kalendář můžete zakoupit v Internetkavárně Oblastní unie neslyšících Olomouc v pracovní dny.

Podrobnosti jsou v přílohách .

   

Příprava a realizace mezinárodních setkání za účasti postižených

Autor: Administrator. Pátek 08. října 2010.

Rádi bychom Vás upozornili na zajímavý česko-německo-polsko-rakouský seminář  na téma Příprava a realizace mezinárodních setkání za účasti postižených.

Seminář se koná od 8.-13.11.2010 v polském zámku Krzyzowa (nedaleko Vratislavi), který provozuje nadace pro evropské porozumění a setkávání. Organizátorem je německé sdružení Kreisauer Initiative Berlin, které se zaměřuje na integrační a inkluzívní projekty a má velké zkušenosti jak ve školení pracovníků s postiženými, tak v realizaci mezinárodních setkání s # účastí postižených.

Na semináři můžete získat cenné poznatky z oblasti práce s postiženými, přípravy grantových žádostí, vyměnit si zkušenosti s kolegy z Německa, Polska a Rakouska a navázat kontakty pro případnou další spolupráci.

Seminář i workshopy jsou tlumočeny do češtiny.

 

Případné dotazy ráda zodpoví mailem, nebo telefonicky 487 868768, 607957045 paní Petra Sochová, spoluorganizátorka za o.s. Rodowitz a tlumočnice.

 

Mgr. Petra Sochová

 

Polevsko 18

 

CZ - 471 16 Polevsko

 

Tel. 00420 487 868768

 

Mobil 00420 607 957045

 

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

 

o.s. Rodowitz www.rodowitz.org

 

 

   

Používejte volně šiřitelný software

Autor: Administrator. Pátek 08. října 2010.

Máte všechen software v organizaci legální? Stojí vás hodně peněz, nevíte, jak ušetřit? Neziskové organizace mohou bez obav využívat výhod volně šiřitelného softwaru. Díky němu mohou získat operační systém s aplikacemi pro všechny běžné činnosti v kanceláři. Nabídka není nijak omezena ani ničím podmíněna.

Volně šiřitelný software

Mezi volně šiřitelný software patří operační systém Ubuntu, webový prohlížeč Firefox nebo kancelářský balík OpenOffice.org. Tyto programy mají výrazně nižší pořizovací náklady než konkurence, je možné je volně šířit a používat na všech počítačích v organizaci. Není nutné pořizovat licenci pro každý počítač a je to naprosto legální. V případě operačního systému Ubuntu se také zcela zbavíte virového rizika - pro Ubuntu viry neexistují.

Volně šiřitelný software používají školy, firmy, neziskové organizace, úřady i jednotlivci:

Používejte legální software

Volně šiřitelný software je ideální pro neziskové organizace - je bezpečný, legální, levný a výkonný. Nejedná se o žádnou časově nebo funkčně omezenou nabídku. Na světě neexistuje jen jeden operační systém a jeden kancelářský balík. I v této oblasti si můžete vybrat podle svých skutečných požadavků. Uvažujte ekonomicky a používejte volně šiřitelný software.

Jak ho získat

Kontaktujte Liberix, o.p.s., rádi vám poskytneme podrobné informace, v případě zájmu také připravíme informační seminář. Na setkání členů Olomoucké sekce ve čtvrtek 16. září 2010 můžete tento software vidět naživo.

Další informace: Vlastimil Ott ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny ), 595 175 184

 

   

Zahájení realizace Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace

Autor: Administrator. Čtvrtek 12. srpna 2010.

V minulých dnech byla zahájena realizace Blokového grantu - Fondu pro nestátní neziskové organizace (BG FNNO) financovaného z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Podpisem Dohody o BG dne 21.7.2010 začaly přípravy 1. Výzvy pro předkládání žádostí. Ministerstvo financí ČR předpokládá, že 1. Výzva by mohla být vyhlášena v druhé polovině srpna 2010.  Alokace ve výzvě je stanovena na 5 mil. CHF, což představuje cca 93,84 mil. CZK. Oprávnění žadatelů musí aktivity realizovat v území Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Cílem BG FNNO je přispět k posílení NNO jako důležitého činitele sociální soudržnosti a udržitelného rozvoje v definovaných regionech.

celý článek

   

Strana 83 z 84