Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme neziskovku

Představujeme neziskovku - Centrum pro komunitní práci

Autor: Administrator. Čtvrtek 21. srpna 2014.

Read moreCentrum pro komunitní práci je nezisková organizace, která vznikla v roce 1996. Členové a pracovníci CpKP jsou přesvědčeni, že občan má právo podílet se na zásadních rozhodnutích v jeho obci, městě či regionu a svoji práci směřují k podpoře tohoto cíle. Do dnešní doby vzniklo šest místních zastoupení: CpKP střední Morava, CpKP jižní Čechy, CpKP západní Čechy a CpKP střední Čechy, CpKP Moravskoslezský kraj a CpKP východní Morava. V současné době se jedná o samostatné právní subjekty plně zodpovědné za veškeré svoje aktivity.

celý článek

 

Představujeme neziskovku - ARPOK, o.p.s.

Autor: Administrator. Středa 06. srpna 2014.

Read moreObecně prospěšná společnost ARPOK, o.p.s. byla založena Olomouckým krajem a Univerzitou Palackého v Olomouci v září 2004 jako Agentura rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje. V lednu 2014 odstoupil Olomoucký kraj z pozice zakladatele a název organizace se změnil na ARPOK, o.p.s.

celý článek

 

Představujeme neziskovku - Amélie, o.s.

Autor: Administrator. Čtvrtek 31. července 2014.

Read moreProjekt psychosociální pomoci připravovala od podzimu 2005 Pavla Tichá, v té době 36 letá invalidní důchodkyně po první onkologické léčbě s mnohaletou praxí v projektovém řízení a marketingové komunikaci. Byla si jistá, že je nutné v systému péče o onkologicky nemocné řadu věcí změnit. Vstoupila jako dobrovolnice na lůžkovém oddělení Onkologické kliniky 1. LF UK Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Poháněná touhou „polidštit“ systém péče o onkologicky nemocné, se pustila do budování organizace, jejíž vize se dodnes v podstatě nezměnila.

celý článek

   

Představujeme neziskovku - Alfa handicap Přerov

Autor: Administrator. Pondělí 21. července 2014.

Alfa handicap Přerov – sdružení občanů se zdravotním postižením přerovského regionu byla zaregistrována v září 2002 jako občanské sdružení, poskytující volnočasové služby osobám se zdravotním postižením bez rozdílu vady a věku. Se svými místními organizacemi v Hranicích, Lipníku, Kojetíně, Stříteži a v Přerově, organizovala pro Bechtěreviky, diabetiky a vozíčkáře různé zájezdy, setkání, kulturní akce i poradenství a metodickou pomoc.

celý článek

 

Představujeme neziskovku - Sdružení Most k životu

Autor: http://www.mostkzivotu.eu. Středa 16. července 2014.

Read moreSdružení Most k životu je nestátní nezisková organizace působící v sociální oblasti, jejímž cílem je integrace osob se zdravotním postižením bez rozdílu věku, typu a stupně postižení do společnosti.

Svou činnost Sdružení Most k životu zahájilo v roce 1998 a do dnešních dnů se snaží s minimálními finančními prostředky plnit svoje cíle. Usilujeme o to, aby děti, mládež i dospělé osoby se zdravotním postižením mohly žít ve své rodině, se svými kamarády a s námi všemi v našem městě.

celý článek

   

Strana 6 z 11