Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Kraj připravil semináře k vedení neziskovky

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 22. ledna 2015.

seminare kuokOlomoucký kraj připravil pro neziskové organizace sérii vzdělávacích akcí na aktuální témata. Semináře „Vnitřní směrnice a řídicí dokumenty. Zápis do veřejného rejstříku.“ proběhnou od 16. do 25. února v Olomouci, Šumperku, Jeseníku a Přerově. Pod vedením Karla Malého se zástupci neziskových organizací seznámí s interními směrnicemi vyplývajícími ze zákona o účetnictví i z jiných zákonů a zjistí, že co není v zákoně, mělo by být ve směrnicích.

S Miladou Šnajdrovou si ověří, zda mají správně vedeny dokumenty organizace, jako jsou stanovy, ale například i zápisy ze správních rad a valných hromad. Lektorka je také provede úskalími zápisu změn a povinných příloh do veřejného rejstříku.

Pozvánku s podrobnostmi a návodem, jak se na semináře přihlásit, naleznete zde.

 

Seminář Erasmus+ představí možnosti financování projektů v oblasti vzdělávání

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 13. ledna 2015.

Read moreKomunitární program Evropské unie Erasmus+ bude hlavním bodem vzdělávacího semináře, který společně připravují zájmové sdružení právnických osob OK4EU, Olomoucký kraj a Dům zahraniční spolupráce. Cílem semináře je seznámit pracovníky Olomouckého kraje, měst, obcí, škol, neziskových organizací a dalších institucí v Olomouckém kraji s možnostmi Klíčové aktivity 2 komunitárního programu Erasmus+ (vzdělávání, mládež, sport a jiné) a poskytnout praktické informace a doporučení k vytváření projektové žádosti.

Komunitární programy jsou finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se posuzují buď v Evropské komisi, nebo v některé z výkonných agentur. V členských státech EU jsou kontaktní místa, kde mohou zájemci konzultovat své projekty. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států.

celý článek

 

Vzdělávací seminář komunitárních programů EU Erasmus+

Autor: Administrator. Středa 14. května 2014.

Cílem semináře je seznámit představitele organizací pracujících s mládeží s možnostmi financování aktivit v oblasti mládeže z komunitárního programu Erasmus+ a poskytnout praktické informace a doporučení k vytváření projektové žádosti. Seminář je organizován ve spolupráci s Domem zahraniční spolupráce.

Místo konání: Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje, 2. patro Jeremenkova 40a, Olomouc Datum konání: pondělí 26. května 2014

celý článek

   

Seminář „Nebojte se být fundraiserem“

Autor: Administrator. Čtvrtek 20. března 2014.

Olomoucký kraj Vás zve na čtyři semináře „Nebojte se být fundraiserem“ s praktickými radami k procesu firemního a individuálního fundraisingu.
Semináře se konají vždy od 9 do 16 hodin.

Místa konání seminářů:
Olomouc (7. dubna 2014) – bude upřesněno dle počtu přihlášených
Šumperk (8. dubna 2014) – zasedací místnost MěÚ, Jesenická 31, 3. patro (vchod z ulice Rooseveltova)
Přerov (9. dubna 2014) - Alfa handicap, nám. Svobody 5
Jeseník (10. dubna 2014) – zasedací místnost v přízemí MěÚ, Masarykovo nám. 1/167

celý článek

 

seminář „Základy fundraisingu“

Autor: Administrator. Pondělí 03. března 2014.

Olomoucký kraj Vás zve na seminář „Základy fundraisingu“, který se uskuteční pod vedením Ing. Pavla Němečka v úterý 11. března 2014 od 9 do 16 hodin v Olomouci (místo bude upřesněno dle počtu přihlášených) a ve čtvrtek 27. března 2014 od 9 do 16 hodin v Šumperku,zasedací místnost MěÚ, Jesenická 31, 3. patro (vchod z ulice Rooseveltova)

celý článek

   

Strana 20 z 40