Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Nová nabídka účetních seminářů i pro neziskovky

Autor: Administrator. Sobota 16. dubna 2016.

Read moreSvaz účetních si Vás dovoluje pozvat na semináře, které pro vás připravil na nejbližší období. Především pro oblast neziskovou je velmi aktuální seminář zaměřený na účetnictví a daně této sféry. Pro rok 2016 jsou i pro tuto oblast nastavena nová pravidla pro účetnictví a výkaznictví. Lektorka  Ing. Nebuželská se specializuje na daně a účetnictví v nestátním neziskovém sektoru, je dlouholetou lektorkou,  auditorkou, členkou Komory auditorů ČR, účetní expertkou (nejvyšší stupeň systému certifikace účetní profese v ČR), CISA a členkou ISACA. Mimo jiné je i členkou Metodické rady pro neziskovou sféru při Svazu účetních ČR.

celý článek

 

Seminář o zaměstnanosti a sociálních inovacích proběhne v Olomouci

Autor: Administrator. Pondělí 11. dubna 2016.

ok4eu-v-czZájmové sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje při EU, pořádá spolu s Ministerstvem práce a sociálních věcí a s Eurocentrem Olomouc seminář komunitárního Programu EU pro zaměstnanost a sociální inovace. Akce se uskuteční v pondělí 2. května od 12:30 v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Jedná se o součást série informačních seminářů, které se v průběhu jara uskuteční ve většině krajských měst.

Více...

 

Naučte se fotit v přírodě i ve městě

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 11. dubna 2016.

pani--a-damy---to-je-nametu---Olomoucká skupina spolku Přátelé přírody z. s. s názvem Malá liška pořádá v neděli 17. dubna odpoledne v Olomouci fotografický seminář. Ten je určen úplným začátečníkům i pokročilým a může přijít opravdu každý. Účastníci se dozvědí praktické základy a několik doporučení o focení, aby jejich fotky vypadaly lépe.

"V první části si povíme, proč fotíme, jak fotíme, čím fotíme, jak fotit, jak nastavit různé foťáky pro focení různých situací, žánrů, za různých světelných podmínek a situací. Vysvětlíme si základní termíny (clona, čas, ISO, kompozice...), ukážeme si a vysvětlíme jejich vliv na výslednou fotografii, také proč a jak vhodně a rychle upravit fotky a jak je ukázat světu a i jak je uchovat a neztratit." přibližuje podobu semináře lektor Tomáš Pospíšil. "Ve druhé části si něco půjdeme vyzkoušet do parku nebo do centra města v praxi a pak lehce zhodnotíme své výsledné obrázky," dodává.

Kam přijít a co vzít s sebou, se zájemci dozví z pozvánky. 

   

V Olomouci se uskuteční seminář programu Kreativní Evropa – Kultura

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. dubna 2016.

img-0124Sdružení OK4EU, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje při EU, pořádá ve spolupráci s Národním památkovým ústavem seminář komunitárního programu Kreativní Evropa a jeho podprogramu Kultura. Akce se uskuteční v úterý 26. dubna od 13 hodin v Olomouci. Hlavním cílem akce bude seznámit představitele kulturních organizací a institucí, pracovníky veřejné správy a neziskových organizací s možnostmi financování projektů v oblasti kulturních a kreativních odvětví Na semináři bude představen plán výzev programu na rok 2016 a další praktické informace. Účastníkům bude názorně vysvětlena práce se systémem pro vyplňování žádostí. Více...

 

Hestia pořádá kurz managementu dobrovolnictví

Autor: Redakce UNO. Pondělí 04. dubna 2016.

dobrovolnici-mensiNárodní dobrovolnické centrum Hestia srdečně zve na kurz Management dobrovolnictví II (pokračující výcvikový kurz pro koordinátory dobrovolníků). Ten je určen pro všechny, kdo ovládají základní informace o managementu dobrovolnictví. Koná se v termínu 2. - 4. května v prostorách sociální firmy Jůnův statek v Sedlci, okr. Praha - východ. Kurz volně navazuje na kurz Management dobrovolnictví I., ve kterém byla zpracována základní témata jako výběr, výcvik dobrovolníků, průběžná práce s dobrovolníky, supervize a evaluace.

Současný kurz je postaven především na zkušenostech koordinátorů dobrovolníků. Hlouběji se zaměřuje na podíl osobní a profesní role koordinátora dobrovolníků, rizika práce v pomáhajících profesích a rozbor konkrétních témat souvisejících s jednotlivými dobrovolnickými programy (práce s dobrovolníky, syndrom vyhoření, supervize a evaluace, sebepoznávání).

Podrobnosti najdete v přiložené přihlášce: docPozvánka_přihláška_MD_II_0516.doc

   

Strana 14 z 40