Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Zveme členy NNO na seminář „Veřejná správa a financování nestátních neziskových organizací“

Autor: Administrator. Pondělí 10. dubna 2017.

seminářSeminář „Veřejná správa a financování nestátních neziskových organizací“ se koná v Olomouci v pátek 28. dubna v prostorách BEA centra od 11 do 16 hodin. Zahrne jednak politické aspekty vztahu jednotlivých vlád, minulých i současné, k neziskovému sektoru, a dále naplňování těchto politických záměrů vlád s důrazem na legislativu a financování NNO ze státního rozpočtu. Přednášející, JUDr. Hana Frištenská, tajemnice Rady vlády pro NNO, se v další části zaměří na současnou vládní politiku vůči NNO, její charakteristiky a její konkrétní naplňování, včetně legislativních záměrů, a předběžně i na vládní dotační politiku na rok 2018. Účast na semináři je zdarma, podrobnosti naleznete zde.

 

Odborná konference Unie center pro rodinu a komunitu o sdílených potřebách center

Autor: Redakce UNO. Středa 05. dubna 2017.

Read moreUnie center pro rodinu a komunitu připravila odborné setkání pro potřeby center. Pestrý program konference, která se koná 27. dubna 2017 v Praze, je složen z témat odborných (rodinná politika, práce s ohroženou rodinou, celoživotní vzdělávání a rozvoj) i ryze praktických (fundraising, nové služby, účast na tvorbě rodinné politiky).

Pozváni jsou hosté z akademické sféry (např. nestor sociální práce v ČR doc. Oldřich Matoušek), zástupce sociálních inovátorů (např. spolutvůrce DMS a NSK Ivo Jupa) a představitelé organizací, které si přejí spolupracovat s centry pro rodinu a komunitu (např. Asociace občanských poraden, MPSV či Agentury pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR). V programu bude dán prostor centrům ochotným podělit se o zkušenosti s novými službami, které poskytují svým členům anebo klientům.

celý článek

 

NROS Vás zve na seminář „Finanční řízení v nestátní neziskové organizaci“

Autor: Administrator. Neděle 26. března 2017.

Read moreNadace rozvoje občanské společnosti Vás zve na seminář Janem Kamenickým, finančním ředitelem Člověka v tísni, v oblasti Finančního řízení v nestátní neziskové organizaci. Seminář je určen pro finanční a projektové manažery/manažerky, ekonomy a pracovníky NNO, kteří si rozšiřují svou kvalifikaci v oblasti finančního a organizačního řízení. Seminář se koná v termínu: 20. 4. 2017 od 9:30 do 16:30 hodin.

celý článek

   

Chcete se stát pro své dárce důvěryhodnou neziskovkou? Nadace Neziskovky.cz Vám poradí, jak na to

Autor: Administrator. Středa 08. března 2017.

Read moreNadace Neziskovky.cz vnímá rozvoj znalostí a dovedností neziskovek jako prioritu a proto nyní intenzivně pracuje na ještě účinnějším vzdělávání. V tomto roce nadace představí nové formy kurzů a aktuální témata, která Vás nejvíce zajímají. Aktuální nabídka otevřených kurzů byla právě zveřejněna. Zajímá vás problematika sociálních služeb? Víte, jak správně využívat Facebook k Vašim cílům? Chcete se stát pro své dárce důvěryhodnou neziskovkou? Nadace Neziskovky.cz Vám poradí, jak na to. Připraveny jsou mimo jiné kurzy, které rozhýbou finanční řízení organizace i projektů, doplní právní minimum, naučí pracovat nejen s výkazy, ale i lidmi a v neposlední řadě pomohou efektivně nastavit procesy, aby Vám to jelo jako po drátkách. Můžete se mezitím třeba podívat, proč se vyplatí absolvovat rekvalifikační kurz Manažer (se zaměřením na finanční řízení neziskové organizace).

celý článek

 

NROS zve na seminář Veřejné zakázky a NNO podle nové legislativy - Jak si zjednodušit zadávání

Autor: Administrator. Čtvrtek 02. března 2017.

Read moreNadace rozvoje občanské společnosti Vás zve na seminář Veřejné zakázky a NNO podle nové legislativy - Jak si zjednodušit zadávání vedený Michalem Kudrnáčem, z Centra rozvoje Česká Skalice. Lektor působí v oblasti veřejných zakázek od roku 2008 a zadávání se věnuje i v praxi. Seminář se uskuteční v termínu 10. dubna 2017 od 9:30 do 16:30 hodin. Kurz je určen představitelům neziskových organizací, kteří se chtějí zorientovat v základních ustanoveních nového zákona č. 134/2016 o zadávání veřejných zakázek.

celý článek

   

Strana 11 z 40