Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Institut sociálního zdraví nabízí kurzy psychosomatiky pro pomáhající profese. Pro naše členy se slevou

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. září 2019.

logo oushiInstitut sociálního zdraví Univerzity Palackého v Olomouci vám ve spolupráci s námi i v tomto semestru nabízí cyklus kurzů z oblasti péče o zdraví s názvem Psychosomatika II. Jedná se o pět tématicky zaměřených kurzů, které je možno absolvovat vcelku, nebo si z nich vybrat. První v nabídce je kurz Jacobsonova progresivní svalová relaxace pod vedení prof. Jozefa Hašta, který proběhne  25. – 26. 10. 2019. Informace o jednotlivých kurzech najdete na webu www.oushi.upol.cz

Stejně jako v minulém roce mají členské organizace UNO slevu 20% z kurzovného. Kurzy jsou vhodné pro pracovníky pomáhajících profesí. Vzdělávací program si klade za cíl seznámit odborníky s teoretickými východisky práce s psychosomatickým pacientem/klientem a poskytnout i informace k vhodným terapeutickým postupům.

 

Registrujte se na konferenci Neziskovky 2020

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. září 2019.

unie zaměstnavatelských svazůUnie zaměstnavatelských svazů ČR ve spolupráci s Asociací veřejně prospěšných organizací ČR pod záštitou zmocněnkyně vlády pro lidská práva Heleny Válkové pořádá 24. října 2019 v Praze šestý ročník odborné konference "NEZISKOVKY 2020". Cílem konference je diskutovat o aktuálních tématech v oblasti neziskového sektoru. Konference se zúčastní v aktivních i pasivních rolích zástupci státní správy, jednotlivých neziskových organizací, odborníci i politici. Program konference a další podrobnosti získáte na tomto odkazu, kde se můžete rovnou registrovat.

 

Neziskovky budou na celostátní konferenci diskutovat o selhávání státu

Autor: Redakce UNO. Středa 28. srpna 2019.

Read moreAsociace nestátních neziskových organizací ČR, která je střechou českého neziskového sektoru, připravuje na středu 6. listopadu 2019 v Praze jedenáctý ročník celostátní všeoborové konference nevládních organizací. Mottem konference je Selhávání státu. "Rozhodli jsme se věnovat naši 11. Všeoborovou konferenci tématu selhávání státu v oblastech, které mají přímý dopad na život obyčejných lidí. Začínáme ve středu 6. listopadu na Staroměstské radnici!" zve za pořádající Asociaci Martina Berdychová.

celý článek

   

Nabídka kurzu Aktivizační techniky a práce s klientem ve SNOEZELEN prostředí

Autor: Administrator. Pondělí 15. července 2019.

aktivizační techniky a práce s klientem ve snoezelen prostředíVzhledem k obrovskému zájmu v minulosti se Povzbuzení z. s. rozhodl v letošním roce ještě jednou zopakovat kurz Aktivizační techniky a práce s klientem ve SNOEZELEN prostředí, který se bude konat 19. až 20. září 2019 v multismyslovém centru Snoezelen Olomouc. Toto dvoudenní školení povede Bc. Jan Straka, který má dlouholeté zkušenosti s prací s klienty s těžkým kombinovaným postižením. V rámci kurzu, jenž bude kromě úvodní teoretické části pojat především prakticky, představí aktivizační techniky a možnosti práce, které jsou využitelné nejen pro cílovou skupinu osob s těžkým kombinovaným postižením, ale i další (seniory, děti aj.). Účastníci se budou moci také seznámit s technikami práce, které využívají pracovníci Snoezelenu Olomouc. Kurz bude probíhat v prostorách centra Snoezelen Olomouc, pro účastníky kurzu budou k dispozici k praktickému vyzkoušení multismyslové pomůcky. Více o centru zde

Časový harmonogram kurzu: 19. 9. 2019 9:00 – 16:00 hod., 20. 9. 2018 9:00 – 15:30 hod. Pro účastníky bude připraveno drobné občerstvení (čaj, káva, voda, sušenky, ovoce). Cena dvoudenního kurzu: 1 500,- Kč.

Prosíme o nahlášení zájemců o kurz do pátku 12. 9. 2019 na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 

Duchovním rozměrem sociální práce se bude zabývat odborná konference

Autor: Redakce UNO. Středa 10. dubna 2019.

konference-zapatiSpirituální rozměr péče v pomáhajících profesích je název odborné konference, kterou už pošesté ve středu 29. května 2019 pořádá v Praze Armáda spásy. Na konferenci s mezinárodní účastí, která se koná u příležitosti 100. výročí působení Armády spásy v Českých zemích, vystoupí inspirativní řečníci z praxe i z řad zástupců státu a duchovní sféry.

Podrobný program a přihlášku na konferenci najdete na tomto odkazu.

   

Strana 4 z 40