Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Mateřské centrum Heřmánek

mc_hermanek.pngMateřské centrum Heřmánek vzniklo v březnu 2006, a to z aktivního zájmu rodičů na rodičovské dovolené, kteří měli zájem se scházet se svými dětmi . V olomoucké městské části Holice do té doby nebyla žádná nabídka tohoto druhu. Aktivity byly realizovány na dobrovolné bázi v prostorách volného oddělení mateřské školy.

Program tvořila herna s programem, laktační a výživová poradna a půjčovna pomůcek pro kojící maminky.

V prosinci 2006 vzniklo občanské sdružení Heřmánci. Posláním sdružení je podporovat prvořadou a nezastupitelnou roli rodiny, umožnit rodinám  se vzájemně společensky i neformálně stýkat, vzdělávat se a využít svých dovedností a znalostí, obohatit děti o nové kamarády, vztahy a zkušenosti. MC Heřmánek je členem Sítě mateřských center, o.s. a držitelem certifikátu Společnost přátelská rodině.

Od září 2008 máme pro vás v Heřmánku otevřeno každý den od rána do večera. Pravidelný program a informace o akcích najdete na www.mc-hermanek.cz..