Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Otevírá se grantová výzva Milion pro Olomouc. Pomůže změnit město k lepšímu

Milion-pro-Olomouc-678x381Trápí vás zanedbaný park? Chybí vám místo, kde byste se mohli potkávat se sousedy? Chodíte kolem polámaných laviček a říkáte si, tady by mohlo být krásně? Teď máte skvělou šanci vaše okolí změnit! Společnost Kaufland ve spolupráci s Nadací Via věnuje Olomouci 1 000 000 Kč, který v následujících třech letech přerozdělí mezi nejlepší nápady podporující komunitní život a úpravu veřejného prostranství.

Jaké aktivity rádi podpoříme? Pořádání sousedských setkávání, slavností, swapů či kreativních akcí / vytváření venkovních i vnitřních míst k setkávání (např. altánky, pergoly, grilovací místa, hřiště) / nastartování provozu komunitních center, komunitních zahrad, komunitních dílen, re-use center / úprava zanedbaných míst či revitalizace parků / výsadba květin a stromů ve veřejném prostranství  / pořádání nekomerčních kulturních akcí, do jejichž přípravy se zapojí i místní komunita.

Co nabízíme? Finanční příspěvek ve formě grantu až do výše 100 000 Kč / možnost účastnit se vzdělávacích seminářů Nadace Via / inspirativní setkávání se zástupci dalších podpořených projektů / odbornou podporu pracovníků Nadace Via.

Hlásit se mohou skupiny přátel, dobrovolníků či spolky a neziskovky (nad rámec své běžné činnosti). 

Řekněte o nás ve svém okolí nebo se rovnou sami přihlaste se svým nápadem na našich stránkách do 12. prosince 2021. Budeme moc rádi i za to, když nám výzvu pomůžete šířit dál – ať už sdílením příspěvku na sociálních sítích, nebo vyvěšením plakátu, který najdete v příloze. Podrobnější informace naleznete v pdf., které si můžete stáhnout zde a pokud budete potřebovat více informací, neváhejte se obrátit na Nadaci Via, manažerku programů Ivu Marákovou, + 420 734 32 23 24, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript www.nadacevia.cz.