Svátek má Vojtěch
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Moravská softwarová firma spouští projekt „Edhouse pomáhá!“. Podpoří neziskovky z Olomoucka a Zlínska

edhouse1V rámci své společenské odpovědnosti se společnost Edhouse s.r.o. rozhodla reagovat na aktuální pandemickou situaci spuštěním projektu na podporu neziskových organizací, které chtějí realizovat vzdělávací aktivity určené dětem a mládeži. Cílem těchto aktivit by mělo být zmírnění dopadů pandemie Covid-19 na děti a mládež. Edhouse s.r.o. je společnost zabývající se vývojem software. Založena byla ve Zlíně a za 15 let svého působení se rozrostla do třech dalších měst: Vsetína, Olomouce a Uherského Hradiště. V Olomouci a ve Zlíně jsou dvě největší pobočky a také v těchto okresech rozdělí Edhouse mezi neziskové organizace dohromady 200 000 Kč na vzdělávací aktivity určené dětem a mládeži. Do projektu se tedy mohou přihlašovat neziskové organizace, které působí ve výše zmíněných okresech.

Celý projekt „Edhouse pomáhá!“ má jasně stanovený harmonogram. Vyhlášení výzvy spolu se spuštěním příjmu žádostí poběží od 31. března 2021 do konce dubna. Během první poloviny května vyhodnocovací komise sestavená ze zaměstnanců společnosti vybere projekty neziskových organizací, které podpoří. V každém ze dvou okresů to budou čtyři projekty, maximální alokace je 25 000 Kč na jeden projekt. Může se jednat o podporu jednorázové akce, nebo o dlouhodobější aktivity. Příspěvek je možné také žádat na úhradu provozních nákladů - nájmů, mezd a podobně. Vybrané organizace budou mít na realizaci svých aktivit čas až do konce listopadu 2021.

Více podrobností a parametry pro přihlášení do projektu najdete zde.