Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Skončil další Hasičský tábor Morava: Poděkování br. Jiřímu Zipsovi a dalším vedoucím, instruktorům a TYBYS

IMG 3696Letos se konal již XX. ročník letního hasičského tábora Morava a opět v krásném lesním areálu rekreačního zařízení Chata pod věží v Radíkově u Olomouce (9.-19.8.2020). Celkem 112 osob, z toho 86 dětí, 11 instruktorů, 8 vedoucích, 2 zdravotnice, 4 TYBYS (technická četa) a jedna hlavní vedoucí – moje maličkost (předsedkyně Spolku HATASPO, člen SDH Klopotovice). Děti, vedoucí a instruktoři – všichni jsou hasiči a jsou z celé ČR – Praha, Liberec, Opava, Česká Ves, Brno, Litomyšl a nejvíce z Olomouckého kraje – Klopotovice, Hlubočky, Skrbeň, Služín, Vrahovice, Náměšť atd.

Program máme již za ty roky docela vychytaný, takže je i časově náročný, ale když je takový tým lidí, jaký se sešel letos, včetně našich odchovaných 11 instruktorů, tak je to pak paráda užívat si celý tábor společně!

IMG 3372Jedním z cílů našeho tábora bylo uspořádat závody na 60 m. Díky ochotě, obětavosti a dlouhodobé spolupráci s SDH Trusovice, kteří zajistili překážky na dvě dráhy na trénování během tábora si děti vše po dlouhé pauze mohly zopakovat. A další velké díky a poklonu před cca 15-ti členy SDH Hlubočky, kteří pro nás ve svém areálu ve spolupráci s obcí tyto závody připravili k neskutečné pohodě všech závodníků, rozhodčích…no prostě super!

Na nedělní závody přijal naše pozvání člen VV SH ČMS br. Jiří Zips, který nám v úvodu závodů popřál mnoho úspěchů, ale pomohl na chvíli i jako rozhodčí v cíli, když se nám IMG 2979jeden právě zranil při běhu v kategorii dorostů. Při závěrečném vyhodnocení předával společně se starostou SDH Hlubočky Zbyňkem Brázdilem a hlavním rozhodčím Pavlem Pazderou ceny pořízené z dotace Olomouckého kraje včetně medailí a pamětních placek, které přichystala moje pravá ruka s. Lenka Trnková z SDH Náměšť na Hané, současně i jedna z dlouholetých zdravotnic našeho tábora. Foto ze závodů  https://tabor2010.rajce.idnes.cz/20200816_Radikov_Hasicsky_tabor/

IMG 3296Poděkovat musím i všem svým TYBYSákům – technické četě - ve složení Gregovský František (SDH Klopotovice), Miloslav Siegel (SDH Trusovice), Aleš Filipčík (SDH Přízřenice) a Miroslav Vystrčil (SDH Dub nad Moravou – můj manžel). Bez jejich obětavosti, zkušeností a nevídaných nápadů jak vše rychle přestavět, zrealizovat a zabezpečit – to by prostě nešlo, takže hoši velký dík!

IMG 3335Jednou větou mohu říci, že jsem si letos sama celoročně připravovaný tábor i přes všechny nástrahy a obavy s Covid-19 prostě parádně s dětmi užila do poslední minuty, než jsme se v slzách loučili a odjížděli ke svým domovům zase do reality….ale vzpomínky nám na vždy zůstanou!

Fotek z tábora máme tisíce, vše můžete shlédnout na  https://tabor2010.rajce.idnes.cz/ den po dni.

 

Marcela Vystrčilová, hlavní vedoucí Hasičského tábora MORAVA

FB Hasičský tábor Morava, Spolek HATASPO

Kont: 724983780