Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme naše členy: Soužití 2005 o.p.s.

SOUZITI-2005 Logo-600dpi RGBObecně prospěšná společnost vznikla v roce 2005 jako nestátní nezisková organizace s posláním poskytovat sociální služby na území obce Mikulovice v okrese Jeseník. Je členem Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a České asociace pečovatelské služby. V roce 2006 začala společnost rozšiřovat své působení do okolních obcí mikroregionu Zlatohorsko, mimo město Zlaté Hory, které má samostatné sociální služby. Společnost má v současné době k dispozici centrum sociálních služeb v Mikulovicích ve Vile Kristýna, Na Bukovci 1. Zde poskytuje nájemní bydlení v 50 bytových jednotkách s vlastním sociálním zařízením a terénní pečovatelskou službu.

Přestavbou části mateřské školy v Mikulovicích, na Sokolské ulici č. 472, společnost v roce 2009 dokončila Komunitní centrum. Na přestavbě se podílela Evropská unie, ČR a SOUŽITÍ 2005, o.p.s. Celkové náklady činily 5.725.477,- Kč. Centrum je bezbariérové. Je zde zázemí pro personál, zasedací místnost pro cca 50 osob, učebna s počítači, dále vybavená kuchyně i sociální zařízení. V současné době organizace poskytuje podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, terénní pečovatelskou službu, na území obce Mikulovice (Kolnovice, Široký Brod, Terezín), Hradec - Nová Ves, Písečná, Supíkovice a Velké Kunětice. Více...