Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme naše členy: Centrum sociální prevence Kappa-Help z Přerova

kappahelpMezi naše dlouholeté členské organizace patří i přerovský spolek KAPPA-HELP, z.s. Ten má za cíl pomáhat lidem, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace a hrozí jim tak vyloučení na okraj společnosti. Spolek realizuje programy sociální prevence a integrace – v oblastech závislostí, sociálního vyloučení, etnických minorit, obětí trestné činnosti a nezaměstnaných osob. Konkrétně nabízí možnost léčby, snižování rizik a resocializace pro osoby ohrožené drogovou závislostí, alkoholismem nebo patologickým hráčstvím. V oblastech sociálně-nežádoucích jevů, rizikového chování a sociálního vyloučení poskytuje KAPPA-HELP programy primární prevence a vzdělávání. Na spolek se také mohou obrátit oběti trestné činnosti, děti a mládež, závislí a jejich blízcí, kterým pracovníci spolku rádi poskytnou odborné sociální poradenství. 

Další součástí činnosti spolku KAPPA-HELP, z.s. jsou kulturní, sportovní a popularizační aktivity, které slouží k podpoře dětí mládeže, vyloučených osob nebo soužití mezi majoritou a minoritními skupinami. Ve všech těchto oblastech spolek spolupracuje se státními i nestátními institucemi z regionu regionu Přerovska i celé České republiky. Potřebujete využít služby spolku, říci si o radu, navázat spolupráci nebo jen chcete vědět více o jeho činnosti? Podívejte se na jeho web.