Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoučtí Přátelé přírody: Sázka na konec ledna na horách nám vyšla. V Ostružné jsme málem zapadli sněhem

P1265091Po loňské úspěšné premiéře na Horní Bečvě jsme letos zopakovali prodloužený víkend pro liščí milovníky zimních sportů. Tentokrát padl los na Ostružnou, kam je dobré spojení vlakem. Od pátku 25. ledna do pondělí 28. ledna se nás do tamní chalupy U Dušánků sjelo osmnáct na akci s názvem "Lyžařský víkend v Jeseníkách". Běžkování a sjezdování jsme si užili nad očekávání, protože sněhu byly kolem nás závěje a ještě na nás každý den seshora padal. 

"Doopravdy podařená akce a každý si tam zase našel své místo, které mu nejvíce vyhovovalo," ohlíží se zpět jeden z organizátorů výletů Petr Trpaslík Zatloukal. Přirozenou cestou se totiž mezi nejpočetnějšími běžkaři vytvořilo několik skupin dle výkonnosti. Ty nejzdatnější vedla po nejdelších a nejtěžších trasách ostřílená horalka Iva Dvořáková, o další méně výkonné se podělili Trpaslík, Zdeněk Zbožínek a Hanka Hulíková. Sjezdaři využili sjezdovku hned za domem nebo si zajeli na nedalekou Ramzovou. Více zde...