Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme Vánoce pro všechny – dobročinný projekt pro obdarování seniorů v LDN a dětí s poruchou autistického spektra

Vánoce pro všechny„Vánoce pro všechny“ se jmenuje dobročinný neziskový projekt studentů Univerzity Palackého, jehož náplní je zajistit, aby co nejméně lidí, kteří pobývají ve zdravotnických zařízeních, zůstalo na Vánoce bez dárku. Cílem tohoto projektu je vánoční obdarování klientů, kteří zůstanou přes Vánoce v Léčebnách dlouhodobě nemocných a nově také obdarovávání dětí s autismem. Dvojice až trojice studentů Univerzity Palackého po domluvě navštíví nasmlouvaná zařízení (v loňském a předloňském roce to byla LDN v Olomouci a také LDN v Moravském Berouně), kde se klientů zeptá na přání k Vánocům. Jejich přání zveřejní na projektovém webu a na facebooku s výzvou k tomu, aby se studenti a zaměstnanci Palackého Univerzity hlásili k nákupu těchto dárečků. Vzhledem k tomu, že letos se projekt rozšiřuje o další zařízení, pokrytí od studentů a zaměstnanců Univerzity Palackého již nebude dostačující. Proto se projekt, který nedisponuje žádnými finančními prostředky a funguje na naprosto dobrovolnické bázi ze strany dárců i realizátorů, rozšiřuje i k nejširší veřejnosti. Realizátoři projektu dárky od lidí shromáždí a před Vánocemi je osobně roznáší babičkám, dědečkům a dětem spolu s vánočním přáním a balíčkem cukroví. Dárky pro klienty bude možno rezervovat od 1. 12. 2018.