Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přijměte pozvání na jedinečnou akci Spolku vozíčkářů Trend "Olomoucká štafeta na vozíku 2018"

Stafeta do mailu a fbSpolek Trend vozíčkářů Olomouc pořádá již 6. ročník „Olomoucká štafeta na vozíku“, která je součástí doprovodného programu Mattoni 1/2Maratonu Olomouc 2018. Štafeta proběhne v Olomouci ve Smetanových sadech u restaurace Fontána jako 12 ti-hodinová akce a bude zahájena v pátek 22. června 2018 v 10:00 a bude ukončena ve 22:00 hodin. Smyslem akce je propojení široké veřejnosti se světem lidí užívajících vozík k běžnému pohybu formou zábavné štafety absolvované na invalidním vozíku. Cílem je zapojit do jízdy co největší počet účastníků na vozíku, aby si i zdraví lidé uvědomili, jak těžké je zdolat 250 metrový úsek pomocí koleček a svých rukou.

Důležitá není rychlost zdolání trasy, ale co největší počet zapojených. Účastnit se mohou jednotlivci, skupiny, rodiny s dětmi, školy, zdraví, nebo handicapovaní, sportovci, prostě každý, kdo má chuť podpořit dobrou věc bez rozdílu věku a sportovní kondice. Každý, kdo bude mít chuť usednout na invalidní vozík a projet trasu štafety, bude zapsán do startovní listiny účastníků. Mimo sportovní zážitek všechny účastníky čeká bohatý kulturní program, v 16 hodin vystoupí finalista soutěže Česko-Slovenské SuperStar 2013 Martin Šafařík, na kytaru zahraje a zazpívá zaměstnanec Trendu Libor Geier s kolegou Broňkem Chromým s doprovodem houslí a další hosté, kteří zpestří akci zpěvem i hudbou. Jako doprovodný program se představí olomoučtí sledge-hokejisté. Celou akci bude moderovat mladý olomoucký spisoval Jaroslav Irovský.

Přijďte si zasportovat a třeba i pokořit loňský rekord účastníků v počtu 736 jezdců. Důležité je nadšení pro akci a ochota pomoci, aby se nám podařilo štafetu absolvovat bez přerušení. Registrovat do štafety je možno ZDE.