Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

5% dětí v Olomouckém kraji opouští základní školu předčasně. Dobrovolníci jim mohou pomoci

Pcentrum hledáme dobrovolníky5% dětí v Olomouckém kraji opouští základní školu předčasně. Tyto děti pak mají v budoucnu problém najít si práci, v nejhorším případě končí na úřadech práce, v lepším na ně zbydou pouze nekvalifikované práce. Při včasné podpoře a pomoci tomu můžeme předejít. Olomoucké P-centrum spouští kampaň, jejímž cílem je zaujmout nové lidi, kteří se chtějí stát dobrovolníky a chtějí pomoci právě takto znevýhodněným dětem. Pomoc dobrovolníků přitom nespočívá jen v doučování vybraných předmětů ZŠ. Dobrovolníci v dětech také probouzí kladnější vztah ke škole a vytváří bezpečný prostor k učení. „Na doučování dochází například třináctiletý kluk, říkejme mu zde Patrik, kterému se ve škole posmívali za to, že neumí správně vyslovovat anglická slova a že z angličtiny propadá. Věnuje se mu paní Hanka, která je sama maminkou. S Patrikem vytvořili výborný tým a jemu se začalo v angličtině dařit. Chvála jde jak od paní učitelky, tak od spokojené maminky Patrika. Nejspokojenější je však Patrik sám, přišel totiž na to, že může své známky a postavení ve třídě změnit. To vše díky podpoře doučovatele, tedy paní Hanky,“ říká koordinátorka programu Kristýna Bajerová.

Dobrovolníkem – doučovatelem se může stát každý ve věku 18 – 99 let, kdo je trestně bezúhonný, spolehlivý, má kladný vztah k dětem, a kdo ví, že doučovat může dlouhodobě. Každý dobrovolník se věnuje jednomu dítěti, se kterým se stýká pravidelně vždy 1 hodinu jednou týdně po dobu několika týdnů nebo měsíců. Zájemci o dobrovolnictví se můžou hlásit e-mailem na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript   nebo telefonicky na tel. čísle 739 201 206.

Kontakty:

Mgr. Kristýna Bajerová, terapeutka, koordinátorka dobrovolnických programů, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel: 793 530 183

Mgr. Veronika Jurečková, výkonná ředitelka, tel: 774 902 702, email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

[Tisková zpráva, P-centrum, spolek, Olomouc 14. 3. 2018]