Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

PRAČLOVÍČEK POMÁHÁ OLOMOUCKÉMU P-CENTRU Už v sobotu 17. února

tramtarie o praclovickoviDivadlo Tramtarie bude opět pomáhat. Pro olomoucké P-centrum připravilo akci Pračlovíček pro P-centrum - pohádková sobota v Kině Metropol. 17. února od 15 hod zahraje oblíbenou pohádku O pračlovíčkovi, po pohádce budou děti moci tvořit ve výtvarných dílnách, vyfotit se ve fotokoutku, chybět nebude ani malování na obličej. Pohádková sobota se koná v rámci projektu Pomáhejme s Tramtarií a výtěžek ze vstupného poputuje na podporu práce s dětmi v P-centru.

Projekt Pomáhejme s Tramtarií spustilo Divadlo Tramtarie v roce 2016, kdy vydalo kalendář na podporu Psího útulku v Olomouci. V roce 2017 pak uspořádalo Benefiční koncert na podporu paní Blanky Novákové a jejího syna Matýska. Další akcí, kterou v rámci projektu Tramtarie pořádá, je Pračlovíček pro P-centrum - pohádková sobota.

Pohádku O pračlovíčkovi hraje Tramtarie už 8 let a je stále jednou z nejpopulárnějších pohádek z repertoáru divadla. Má za sebou i spoustu úspěchů, mimo jiné získala Cenu diváků na festivalu Dítě v Dlouhé Praha a reprezentovala Českou republiku na zájezdech v Lucembursku, Belgii a Německu.

Pračlovíček v Kině Metropol udělá radost hned dvakrát. Poprvé dětem a rodičům při představení Divadla Tramtarie a podruhé těm, kteří hledají pomoc a podporu v P-centru. „Výtěžek z prodeje vstupenek věnujeme na práci s dětmi s výchovnými nebo školními potížemi a na pomoc dětem, které se setkaly se šikanou,“ říká ředitelka divadla Petra Němečková a dodává, že „pro děti a jejich rodiče z P-centra zahraje Divadlo Tramtarie zdarma“.

Po představení budou pro děti nachystané divadelní výtvarné dílny, malování na obličej nebo fotokoutek, kde se děti mohou vyfotit s Pračlovíčkem a odnést si fotku na památku.

Hlavními partnery představení pro P-centrum jsou Divadlo Tramtarie a Kino Metropol. Vstupenky jsou již v prodejihttp://www.kinometropol.cz

tramtarie pohadky unorVýtěžek z benefičního představení zajistí dětem i jejich rodičům pravidelný kontakt s terapeuty nebo třeba doučování. Pomůže také dětem, které zažily šikanu. Naši kolegové vyjíždějí do škol a pomáhají tam dětem se šikanou se vyrovnat a také, spolu s učiteli, přenastavit klima ve třídě tak, aby se situace už neopakovala,“ upřesňuje ředitelka P-centra Dagmar Krutilová.

Za podporu Divadla Tramtarie jsme moc rádi, každý rok se na nás totiž obrací více a více rodin a vždy nás těší, když děti nakonec uspějí, překonají těžkosti a zařadí se jako spokojení a úspěšní mezi své vrstevníky. Zrovna nedávno nám volala jedna maminka, jejíž dceři hrozilo, že nedokončí ani základní školu, že úspěšně odmaturovala. Z toho máme vždycky radost,“ dodává Dagmar Krutilová.

Pohádka O pračlovíčkovi zve děti na báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp. Režie Vladislav Kracíka zaručuje pobavení nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Na benefiční pohádkové sobotě se podílí nejen Divadlo Tramtarie, ale i Kino Metropol, které poskytlo prostor kina pro tuto akci zcela zdarma. Vstupné je 150,- Kč, pro klientky P-centra a jejich děti je vstup zdarma.

Pračlovíček pro P-centrum – pohádková sobota se uskuteční v sobotu 17. února 2018 od 15 hodin v Kině Metropol v Olomouci.

[P-centrum, spolek a Divadlo Tramtarie, tisková zpráva, v Olomouci 7. 2. 2018]