Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Již čtvrtá Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu se koná ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla – v pondělí 26. června

Pouť štolnava 2017Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla se koná v pondělí 26. června 2017. Již tradiční akce se s ohledem na všední den uskuteční v poněkud zkrácené podobě, ale opět za účasti rodáků z Německa. Pouť zahájí mše svatá s doprovodem scholy od sv. Jana Křtitele ze Šumperka v 17:00 hodin. Po setkání s bývalými obyvateli a jejich potomky podvečer ukončí závěrečné požehnání v 18:30. Na pouť všechny srdečně zve Spolek obnova kulturního dědictví údolí Desné

Na počátku snažení spolku bylo postavit na místě zaniklé obce Štolnava (Prameny u Žárové) „Kříž smíření“. Tato iniciativa přerostla v projekt Obnovy základů kostela sv. Jana a Pavla, který byl zbořen v r.1965 československou armádou. Díky mnoha ochotným dobrovolníkům, dárcům a sponzorům mohlo vzniknout dílo, které nejen nám, ale i budoucím generacím připomene, že na tomto krásném místě naší země žili lidé, kteří ho měli rádi a zanechali zde svoji nesmazatelnou stopu. Letošní pouť se koná u příležitosti dokončení obnovy základů kostela svatých Jana a Pavla a opravy hřbitovní zdi. Pozvánka na akci ke stažení zde.