Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Seminář Rizikové faktory malých obcí v kontextu sociálního vyloučení cílí na prevenci sociálního vyloučení v Olomouckém kraji

olomoucký kraj logoAgentura pro sociální začleňování (ASZ) ve spolupráci se Sekretariátem Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK) připravily seminář zaměřený na hlavní problémy a rizikové faktory vedoucí ke vzniku nebo prohlubování sociálního vyloučení. Pracovní seminář Rizikové faktory malých obcí v kontextu sociálního vyloučení se koná v pátek 16. června 2017 od 9:30 do 12:30 hodin v: BEA centru Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1, 799 00 Olomouc, salonku Éta. Akce prostřednictvím příkladů dobé praxe cílí na prevenci sociálního vyloučení v Olomouckém kraji, zejména s ohledem na specifika malých obcí.

Program akce:  

1. Úvod, přivítání účastníků – odbor strategického rozvoje kraje, sekretariát RSK OK

2. Rizika, která vedou k sociálnímu vyloučení – informace a data – specifika malých obcí – Marek Mikulec, ASZ

3. Sociální služby – prezentace Odboru sociálních věcí KÚ OK

4. Bydlení – základ důstojného života – Roman Matoušek, odborník ASZ pro oblast bydlení

krátká přestávka  

5. Dluhová past a exekuce – bariéra vstupu na pracovní trh – Radek Hábl, expert ASZ na dluhovou problematiku

6. Panelová diskuse: Prevence a bezpečnost – prevence, lepší než represe, příklady dobré praxe z Olomouckého kraje – diskutující: Jiří Gajdoš, Břetislav Fiala, lokální konzultant ASZ, Rostislav Hrdlička, Město Moravský Beroun

7. Diskuse

8. Shrnutí, závěr

 

Organizační záležitosti:

Účast na semináři je bezplatná. Prezence účastníků probíhá od 9:00 do 9:30 hodin. Účastníci obdrží na místě školící materiály pro seminář a drobné občerstvení.

Kontaktní osoba: Ing. Leona Valovičová, sekretariát RSK OK, tel.: 585 508 236, 724 057 295, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Přihlásit nas seminář se můžete e-mailem na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do 13. 6. 2017. Uveďte jméno, organizaci a kontakt.