Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hravá prohlídka přírodní galerie pro rodiče a děti, stavba bronzové výhně či otevřené víkendy v Rajské Zahradě a Sluneční hoře - nejen na to láká v létě Sluňákov

sluňákov hravá prohlídkaAkce Sluňákova / Domu přírody Litovelského Pomoraví během léta nabízí prohlídku přírodní galerie pro rodiče a děti, stavbu bronzové výhně formou workshopu či otevřené víkendy v Rajské Zahradě a Sluneční hoře. Již tento pátek 2. června od 16:30 se můžete zúčastnit programu Hravá prohlídka přírodní galerie. Lektorovaný hravý program pro rodiče s dětmi ve věku 4-104 let provede zákoutími areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví formou her a společného zkoumání. Ke Sluneční hoře vedou pouze některé ze spletitých cest a hora se otevře jen tomu, kdo prožije setkání se čtyřmi živly. Přihlaste se na email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel. 585 154 882. Rodinné vstupné 100 Kč. Facebook událost.

Z dalších akcí představujeme:

Sluňákov výheň

Stavba hliněné pravěké výhně na odlévání bronzu

Sobota, 3. červen 2017, 10:00 hodin, Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Druhý workshop s archeologem Filipem Šrámkem, který vás provede stavbou středověké hliněné pece na odlévání bronzu. Metodami experimentální archeologie se ponoříte do doby, kdy lidé poprvé spojili žár ohně s vlastností hlíny a stavěli první jednoduché pece. Plně sázíme na prožitek umocněný společnou prací, hravost a přirozenou zvídavost. Nutno se přihlásit předem na e-mailu:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo telefonu 739 487 085. Facebook událost.

 

Rajská zahrada a Sluneční hora: otevřeno

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Možnost vstupu do Rajské zahrady a Sluneční hory bez nutnosti vyzvednout klíče. U vstupu do objektů najdete službu s kasičkou.

Termíny:

3–4. 6., 10.00–17.00 – v sobotu navíc možnost podívat se na stavbu pravěké výhně na tavení bronzu (viz výše)

10–11. 6., 10.00–17.00 – otevřeno v rámci víkendu otevřených zahrad

1.–2. 7., 10.00–18.00 – v sobotu se zastavte také v přístřešku pro keramické pece, kde budeme poprvé zkoušet péct chleba ve středověké chlebové peci.

5.–6. 8., 10.00–18.00

26.8. 13.00–16.00 V rámci oslav 10 let Sluňákova.

 

Sluneční dům – Sluňákov: 10 let životadárné energie

Sobota, 26. srpen 2017, 9:30, centrum Sluňákov - Horka nad Moravou

Komentovaná prohlídka ČOV a vodní elektrárny v Horce nad Moravou; den otevřených dveří v Domu přírody Litovelské Pomoraví • Bohemiae Rosa – ukázka práce mezinárodní umělecké dílny • Živá archeologie – ukázka hliněných pecí • vernisáž výtvarných prací a fotografické dílny • komentovaná ukázka nízkoenergetického domu • beseda s Projektil architekty • koncert jananas v Rajské zahradě.