Svátek má Irena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V půli června proběhne sněm reprezentace neziskového sektoru Olomouckého kraje

IMG 0005Reprezentace neziskového sektoru našeho regionu zamíří v úterý 13. června do Olomouce. Bude se zde konat už devatenáctý sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Podvečerní výroční zasedání s vystoupením několika hostů, z nichž každý má shromážděným zástupcům občanské společnosti co říci, se už tradičně bude konat v prostorách Oblastní unie neslyšících a účastníky sněmu čeká po skončení oficiální části volná zábava na zahradě spojená s grilováním a navazováním nových kontaktů.

V rámci oficiální části vystoupí se svými příspěvky například Martina Berdychová, předsedkyně republikové Asociace nestátních neziskových organizací, IMG 0022nebo Andrea Štolfová ze spolku Sanek Ponte s doporučeními pro dobrou praxi neziskovek vyplývajících z celostátního průzkumu vedení a řízení neziskového sektoru. Své zkušenosti z oblasti přeshraniční spolupráce místních neziskových organizací na příkladu dobrovolných hasičů předá delegátům Marcela Vystrčilová, o dojmy ze zřízení dětské skupiny vedené spolkem se podělí Eva Kráčmarová. Internetovou platformu GIVT.cz jako možnost jak pro neziskovou organizaci získat peníze představí Barbora Říhová. Proč a jak se zapojit do činnosti tzv. místních akčních skupin přiblíží zástupce MAS Moravská cesta.

IMG 0028Jelikož se jedná o statutární zasedání zástupců členů regionální střešní struktury nevládních organizací, bude část sněmu vyhrazena i hodnocení práce předsednictva Unie a diskusi o zaměření její činnosti v následujícím období včetně zdrojů financování pro činnost. Po skončení jednání budou moci delegáti spolu s hosty sněmu setrvat v budově i na zahradě kolem ní, kde se k neformálním diskusím budou zdarma podávat čerstvě ugrilované dobroty a další občerstvení.

Pokud máte zájem se zúčastnit 19. krajského sněmu Unie nestátních neziskových organizací, nahlaste prosím do 10. 6. 2017 počet osob za vaši organizaci na e-mail sekretariátu Unie - Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , nebo se přihlaste přímo na tomto odkazu.

Pozvánka na 19. krajský sněm: pdfPozvánka_na_KS_UNO_2017.pdf