Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Ve čtvrtek 1. října proběhne XVI. krajský sněm UNO

12011407 1080609278651081 1403630078218564888 nZástupce našich členských organizací a naše příznivce bychom rádi pozvali na XVI. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Ten proběhne letos v netradičním termínu, prostorách i obsazení: ve čtvrtek 1. října 2015 od 17:00 hod. v budově a na zahradě Oblastní unie neslyšících v Olomouci (Jungmannova  25) mj. za účasti zástupců našich polských partnerů a volených představitelů našeho regionu.

Letošní krajský sněm jsme se rozhodli pojmout více uvolněně, jako příležitost k seznámení mezi sebou, k neformálním diskusím a výměně zkušeností. Atmosféru dodá i občerstvení z grilu, které Vám bude k dispozici zdarma. Budeme rádi, pokud předem sdělíte, zda máte o účast na sněmu zájem, a v kladném případě i počty účastníků. Pomůžete nám tak při zajištění dostatečného množství občerstvení. Vše uvádějte v přiložené návratce či zasílejte na mail.

V rámci sněmu také poprvé bude prostor k navázání kontaktů s organizacemi podobného zaměření, jako je ta Vaše, jen z opačné strany česko-polské státní hranice. Před statutární částí krajského sněmu (od 14:00 hod.) proběhne workshop za účasti předem přihlášených zájemců z neziskových organizací z Olomouckého kraje a zástupců neziskového sektoru z partnerského regionu našeho kraje, Opolského vojvodství. Jejich účast zastřešuje  Opolskie Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych (Opolské centrum pro podporu nevládních iniciativ), přítomni budou i zástupci opolského městského úřadu věnující se neziskovému sektoru.  V případě zájmu se hlaste do 25. 9. 2015 na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Vzhledem k tomu, že se jeden člen předsednictva odstěhoval mimo náš kraj, vyzýváme zájemce o tuto volnou dobrovolnou pozici, aby se e-mailem přihlásil. Následně bychom na sněmu doplnili předsednictvo volbou do plného počtu.

unie-neslysicich-4Na krajský sněm jsou kromě vás, zástupců neziskových organizací z Olomouckého kraje, pozváni hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil, poradkyně pro NNO Milada Šnajdrová, zástupci samospráv měst Olomouce, Prostějova, Přerova, Jeseníku a Šumperka, z Parlamentu České republiky poslanci Jitka Chalánková a Roman Váňa a senátor Martin Tesařík.

Těšíme se na hojnou účast!

Pozvánka na sněm - zde, návratka k vyplnění - zde