Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nadace VIA pořádá v Olomouci konzultační seminář

souNadace VIA věří, že dobré sousedské vztahy jsou základem fungující místní komunity a že lidé, kteří se vzájemně poznají, k sobě mají blíž a dokáží spolu vytvořit hezčí a veselejší prostředí pro život. Cílem jejího grantového programu souSedíme si je proto rozvíjení činorodých a soběstačných sousedských komunit, do jejichž života se může zapojit každý, kdo má chuť a zájem.

Jaký je ideální projekt tohoto programu? Především takový, který vychází "zevnitř", z potřeb samotné komunity, a na jehož realizaci se komunita sama významnou měrou podílí. Hledáme projekty, které usilují o posilování mezilidských vztahů v daném místě i k místu samotnému. Projekty, které pracují s jasnou představou a vizí toho, co by se v místní komunitě mohlo změnit a jak. Hmotné výstupy považujeme za vedlejší přidanou hodnotu projektů. Proces realizace projektu je pro nás minimálně stejně tak důležitý jako jeho výsledek.

Po loňském úspěchu nadace také letos připravila konzultaci pro potenciální žadatele o podporu z grantového programu souSedíme si, na kterých se dozvědí více o zaměření programu.

Rádi byste zlepšili vztahy ve vaší obci? Chcete se dozvědět více o programu? Uvítali byste pomoc se zacílením vašeho projektu? Právě pro vás jsme připravili konzultační setkání a seminář, na kterých vás seznámíme s cíli programu a pomůžeme vám naplánovat váš projekt.

Konzultace pro potenciální žadatele o podporu z programu souSedíme si: V Olomouci – 15. září od 13:00 do 17:00 hod., Divadlo na cucky (Wurmova 7 - MAPA). Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto formuláře. Kapacita konzultačního setkání je 12 účastníků.