Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V září přijedou naši polští partneři. Můžete se zapojit i vy

ocwipV loňském roce navázala Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) partnerství se svojí obdobou v polském Opolském vojvodství, servisní organizací neziskovek, kterou je Opolskie Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych (OCWIP, Opolské centrum pro podporu neziskových iniciativ). V listopadu 2014 proběhla dvoudenní pracovní návštěva zástupců neziskovek z Olomouckého kraje právě v Opoli, kde OCWIP zorganizovalo přijetí a za přítomnosti zástupců města Opole, kteří se věnují neziskovému sektoru, i kulatý stůl s organizacemi, které by měly zájem o spolupráci.

Zápis z kulatého stolu si stáhněte pdfzde.

Dvanáct zástupců opolských neziskových organizací aktivních v různých sektorech občanské společnosti a také tamního městského úřadu přijede na reciproční návštěvu Olomouce v termínu 30. 9. - 2. 10. 2015. Ve čtvrtek 1. října odpoledne přitom proběhne krajský sněm UNO OK, před nímž je plánován workshop, kde byste mohli navázat pro vaši organizaci důležité kontakty pro budoucí spolupráci, nebo se jen dozvědět, jak funguje a čemu se věnuje neziskový sektor v Polsku a specificky v partnerském regionu Olomouckého kraje, jímž je Opolské vojvodství.

Uvítáme také nabídky na exkurzi ve Vašich prostorách během čtvrtka 1. října dopoledne - týká se především olomouckých NNO, pro ty vzdálenější jsme bohužel omezení mobilitou a časem. 

Dejte prosím ideálně do 31. srpna orientačně vědět svůj zájem o účast na workshopu - chcete být jen účastníci, nebo aktivně vystoupit a představit svoji organizaci, projekt nebo nápad na budoucí spolupráci? Ve stejném termínu se také ozvěte, pokud chcete polské partnery pozvat na návštěvu Vašich prostor a představit jim svoji činnost.

Kontaktní osoba pro tuto akci je Hynek Pečinka, tel. 602 431 149,  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Česko-polskou spolupráci neziskového sektoru koordinovanou UNO OK finančně podporuje Olomoucký kraj.

logo-olomoucky-kraj