Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoucké OLiVy zvou na květnové akce pro rodinu

olivy logoSpolek OLiVy sídlící v centru Olomouce pořádá v květnu následující aktivity určené pro rodiče. Podrobnosti k nim najdete na webu http://www.olivy-os.cz/

19. 5. Přednáška psychologa Jana Svobody tentokrát na téma Sebepoznání, sebereflexe, přednáška, ze které si vždycky odnesete nějaké AHA,  a něco praktického do života.

21. 5. Diskuse na téma STŘÍDAVÁ PÉČE - reagujeme na malé povědomí rodičů o střídavé péči – pozvali jsme soudce, mediátora, sociální pracovnici i tatínka a děti, které prošly střídavou péčí, zveme Vás, abyste se zapojili do diskuse nebo si přišli poslechnout, jaké aspekty má tato forma péče o děti z různých úhlů pohledu.

26.5. celodenní workshop na téma Agrese je OK – o agresi u dětí a jak s ní pracovat s Michalem Vybíralem, NOVĚ – WORKSHOP DOSTAL PRÁVĚ AKREDITACI MŠMT, TAKŽE JE VHODNÝ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ. BUDE SE KONAT V PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ, NIKOLIV V OLIVÁCH.

30. 5. Fotoworkshop – pro velký úspěch jsme  se rozhodli zopakovat workshop pro všechny, kteří by chtěli fotit kvalitně, ale mnohdy neví, jak nastavit fotoaparát a neznají základní pravidla kompozice.

Co chystáme na červen?

Tak jako v loňském roce jsme se ujali organizace Tátafestu v Olomouci. Bude se konat třetí červnovou neděli 21. červnakolem restaurace Fontána ve Smetanových sadech od 12. 00 do cca 16.00 hodin. Jde o neformální happening u příležitosti dne otců, kde nabízíme tátům zkusit takové trochu mužské aktivity,  do kterých mohou tátové zapojit i své děti. (zatím je dohodnutá lukostřelba, žonglování, skákací boty, práskání bičem, jednoduché indiánské hry, výroba masek, koncerty…apod.). Tak dopředu avizujeme 21. 6.  odpoledne = TÁTAFEST koncerty a aktivity pro dospělé i děti v parku. Pro představu, jak to vypadalo vloni - zde.

V rámci Tátafestu oceňujeme Tátu roku. Táta roku je ocenění pro ty muže, kteří se kromě práce stihnout věnovat i rodině a jejich ženy, kamarádi a známí/é je chtějí za to ocenit. Vloni jsme měli tři oceněné muže. Stačí v odkaze vyplnit jméno příjmení, nahrát fotku, vyplnit kontakt a příběh, proč zmíněného tátu nominujete. Můžete nominovat i pěstouny! Uzávěrka nominací je 30. května. Nominujte zde...

Pěkný měsíc květen přejí Olivy.

Kontakt: 8. května 27, 779 00 Olomouc, tel. +420 777 963 362, e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript www.olivy-os.czwww.facebook.com/sdruzeni.olivy