Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

TechSoup pomáhá neziskovkám v České republice již čtvrtým rokem

techsoup-logoDíky programu TechSoup mohou české neziskovky již čtvrtým rokem získávat software či hardware darem za pouhý administrativní poplatek. TechSoup usiluje o to, aby každá nezisková organizace na celém světě měla přístup k technologiím a znalostem, které jí umožní naplno využívat svého potenciálu. Program sdružuje významné technologické společnosti – od začátku jsou dárcovskými partnery Microsoft a SAP, již téměř dva roky lze získat i síťový hardware od společnosti Cisco. Potěšující novinkou roku 2013 je zapojení české společnosti Zoner Software.

 

„Těší nás, že i církve a malé obecní knihovny mají díky TechSoup přístup k nejmodernějším technologiím, které jim významně usnadní jejich práci“, říká Lukáš Pítr ze Sdružení VIA, které realizuje program TechSoup v České republice za partnerství s Nadací VIA a Nadací Charty 77 – Kontem Bariéry.

Rostoucí zájem o účast v programu dokládají i čísla. V roce 2013 se registrovalo o 34 % více neziskovek ve srovnání s předchozím rokem. Celkový počet organizací od počátku programu se nyní blíží číslu 1 200. Jsou mezi nimi spolky (občanská sdružení), obecně prospěšné společnosti či ústavy, nadace a nadační fondy, charity a diakonie, církve a knihovny.

Počet darovaných licencí vzrostl meziročně o 44 % – loni bylo darováno 5 283 licencí. Od začátku programu byly přerozděleny dary v celkové hodnotě převyšující 100 milionů Kč.

Více informací o programu TechSoup je k dispozici na www.techsoup.cz.

Mateřská organizace programu – TechSoup Global – existuje již od roku 1987 a jejím hlavním strategickým partnerem je od počátku společnost Microsoft. TechSoup Global zajistila více než 569 tisícům neziskových organizací v 80 zemích světa přístup k darovanému softwaru předních světových IT hráčů. Více informací naleznete na www.techsoupglobal.org.