Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nově vytvořené pomůcky pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami budou implementovány ve výuce

AS_PSD_CMYKV září 2010 byla na Soukromé základní škole Acorn's & John's school v Přerově zahájena pilotní výuka v rámci projektu Zvyšování kvality výuky prostřednictvím ICT pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami financovaného z prostředků Evropského sociálního fondu a rozpočtu České republiky.

 

Během následujícího školního roku bude speciální pedagog spolu se speciálním asistentem ověřovat výuku a výchovu žáků za pomoci nových učebních pomůcek, zejména speciálně vytvořeného e-learningového portálu a nakoupených notebooků, které žákům poskytnou možnost online přístupu i mezi učitelem a žákem hospitalizovaným či připoutaným na lůžko apod.

Speciální pedagog bude zároveň poskytovat konzultace pro děti i jejich rodiče, bude řešit problémy vznikající na půdě školy, ukazovat žákům možnosti dalšího studijního rozvoje, poskytovat kariérní poradenství apod.

Cílem projektu je přitom zejména napomáhat vytvoření prostředí vhodného pro integraci dětí s nejtěžšími formami postižení s dětmi zdravými a méně postiženými a zlepšení možnosti individuálního přístupu ke vzdělávání díky online komunikaci mezi žákem a učitelem.